Medlemmar, bidrag och samarbete

Vi kan i dagsläget glädjande konstatera att vi har 57 medlemmar i föreningen, vilket får anses som mycket bra då vi ligger på 86% av de permanentboende fastigheterna. Vi har lämnat in underlag till fibergruppen för grovprojektering men då de har hög arbetsbelastning börjar dom titta på detta först nästa vecka.

Som framgått av media har det delats ut dryga 104 Mkr i fiberbidrag till 17 föreningar och kommersiella aktörer. Våra grannar i väst, Tönnet/Hara fiberförening hade ansökt om bidrag men hamnade utanför utvalda föreningar på grund av att man prioriterade större föreningar med fler hushåll. Västanbergs fiber däremot erhöll bidrag nu och vi väntar med spänning på att se när de kommer igång.

Vi blev kontaktade av ordföranden i Tönnet/Haras förening Roland Bratt som bjöd in några representanter från vår styrelse till ett styrelsemöte med dom samtidigt med några representanter från Byn/Yggenäs. Thomas Persson, Mats Berglund samt Arne Berglund deltog från vår förening. Vi kunde konstatera att vi måste börja jobba gemensamt i någon form för att stärka vår position, hur är dock ej klart. Det finns fler olika varianter på hur ett samarbete skulle gå till och som steg ett kontaktar vi Hagfors kommun för ett möte med dom och övriga fiberföreningar, mer information kommer allt eftersom.

Interimstyrelsen
Östra Tönnet fiber

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s